Termékek Menü

Praktikák - Tapasztalatok

Trafók - Tápok - Dimmerek

LED(esítésnél) ne feledjük el, hogy a hálózati elemek korábban nagyobb fogyasztású fényforrásokra voltak méretezve. Tájékozódjunk azok érzékenységéről / tűréséről / szabályozási követelményeiről, mert meglepetés (bosszúság) érhet minket ! Sok esetben egy fogyasztói kör teljes cseréje után LED fényforrásaink összesen fogyasztanak annyit, mint korábban egy izzó. Ha trafónk / tápunk / dimmerünk működési küszöbe magasabb, mint az új (össz) fogyasztás, akkor bizony kapcsolókat / tápegységünket ki kell cserélnünk. A csere megtörténtéig sokszor elég, egyetlen régi hálózati elem (átmeneti) visszahelyezése.

 

Éjjeli-fényes Kapcsolók

Azon villanykapcsolókat soroljuk ide, amikben parányi izzó vagy a modernekben LED-ek világítanak, hogy sötétben is megtaláljuk a kapcsolót. Ezek alkalmazását nem javasoljuk egyrészt, mert folyamatos fogyasztók, mint híradástechnikai berendezéseink készenléti áramköre, másrészről a DIM (szabályzó) elektronikával nem rendelkező LED termékek érzékenyek a kapcsolókban folyó "szivárgó" áramra. Ez olykor a fényforrás felvillanását eredményezhet, ami zavaró lehet.

 

TIPP

Az ágyban használt (csiptetős) olvasólámpákban többnyire 360 fokban világító izzókat alkalmazunk. Ez hatékonytalan és fénypazarlás, hiszen az oldalfény többnyire veszteségként végezi a lámpabúra belső oldalán. A CorePro széria gazdagodott egy E14-es fejelésű, LED SPOT taggal, ami tökéletesen helyettesíteni tudja régi (általában 40W-os) izzónkat.

 

Összehasonlító